EnglishEN

DeutschDE
  Az Egyesület
         

Kezdőlap Összes állat Gazdikereső cicák Gazdikereső kutyák Gyepmesteri telep állatai Gazdira találtunk Hírek Az Egyesület The Association Der Verein Örökbefogadás feltételei Bejegyzés küldése Galéria A mancsportal.hu

Látogatók

Jelenleg: 9
Ma: 321
Tegnap: 1458
Összesen: 1181216
Oldalletöltés: 3485936

 

 

 

 
Aktuális oldal megosztása:

Az Új Nap Egyesület 2009-ben kezdte meg munkáját. Ekkor ifjúságsegítéssel és közösségi tér kialakításával próbált egy olyan alternatívát biztosítani napjaink fiataljainak, ahol kulturált körülmények között, drogoktól mentes környezetben szórakozhatnak. Az egyesület mindig is jeleskedett a jótékonysági tevékenységek megszervezésében, lebonyolításában.

2015-ben aztán egyre több tag gondolta úgy, hogy új irányba kell elmozdítani a működést. Tagjaink nagy része elkötelezett állatvédő, állatmentő. Éppen ezért az új vezetés megválasztása után kezdeményeztük a bíróságon az egyesület tevékenységi körének állatvédelemmel történő bővítését. Nagyon fontos volt ez az életünkben, hiszen 2015 április 1.-je óta egyesületünk üzemelteti Gyöngyös városában a gyepmesteri telepet. Ez hatalmas feladat, hiszen mi nem egy sablon „gyepi” vagyunk. Nálunk a befogadás, gyógyítás, a „lelkek” gondozása és a gazdásítás is mindennapos tevékenység. Csapatunk szigorúan altatás ellenes, tevékenységünket ennek megfelelően folytatjuk! Számunkra elfogadhatatlan a szaporítás, a meggondolatlan kisállat tartás és az állatok elhagyása. Elkötelezetten küzdünk a kutyák életének jobb irányba fordításáért.

Szinte a nulláról indultunk. Pénz, felszerelés és autó nélkül. Semmink sem volt, csak egy lepusztult gyepmesteri telep, pár befogott kutyus és egy nagy és lelkes csapat, teli tervekkel, ötletekkel, elszántsággal és az állatok iránt érzett végtelen szeretettel. Minden kezdet nehéz, mi is „padlóra kerültünk” lelkileg párszor. Nem volt szinte semmink és a rengeteg gazdásítás ellenére is hamar megtelt a telep.

De a tenni akarás és a szívvel-lélekkel végzett munka rövid időn belül megtérült, mert munkánkat látva sok önkéntes jelentkezett nálunk, diákok szeretnék megismerni a telep munkáját, helyi vállalkozások helyezték ki adomány gyűjtő dobozainkat, a környék lakossága pedig anyagi, tárgyi és erkölcsi segítséget nyújt. Elmondani nem lehet, milyen jó érzés tudni, hogy bár szélmalom harcnak tűnik munkánk, a társadalom mellettünk áll, támogat bennünket és reméljük, hogy még hosszú időn keresztül varázsolhatjuk rémálomból tündérmesévé kutyusaink életét.

Az elhagyott kutyusok száma sajnos nem csökken, a lelkesedésünk és fejlődni akarásunk töretlen, anyagi lehetőségeink viszont sajnos szűkösek. Továbbra is várunk és megköszönünk minden segítséget, támogatást. Hálánk pedig nem más, mint kutyusaink csillogó tekintete.
Gazdikeresőink

 

 
   
         
© Mancs Portál 2012 Admin    
Az oldal használatával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ